Mr Kanabeh #ZF

What means kanabeh ? you know it? yeah.. sejenis benda yang sukar untuk dicari dan sukar dicapai mhm..
setiap yang aku cari semuanya berada di minda semata mata. setiap yang aku impikan semuanya berada di minda. tapi mampukah aku mencapai kanabeh tu dan kekalkan di hati. ye,. aku rasa aku mampu.... selagi kau sentiasa dalam ingatanku sentiasa jugalah akan aku genggam seperti aku genggam gula kapas yang manis tu... aummm

cinta kau sebearnya susah untuk aku baca. cinta kau sukar untuk aku tafsir. kau seperti air laut yang tak menentu moodnya. kejap kuat kejap tenang. tapi walaubagaimanapun engkau berubah mood,  engkau tetap sweet cam laut yang biru tu.. 

cinta aku bermula dari aku stalker twitter kau... haha i know its being crazy.. but its also cute to me.. aku cuba untuk mengenali diri kau dengan mencari id wechat. hahaha zaman sekarang bukan cari nombor fhone dulu. tapi cari id we chat hahah. 

tapi tak sangka tengah mencari kau, rupanya aku friends dengan kawan die? oh my god! 
hahaha kecilnya dunia ni. atau ini dinamakan takdir? ini inamakan jodoh? ok. aku faham and cuba mendekati kau dengan gaya ku sendiri. 

setelah mengenali kau dalam masa yang singkat , sifat kegedikan aku mula menyerlah even baru sehari dua. mungkin sebab aku terlalu sunyi. then kau menjiwai aku dengan gelak tawa yang tak pernah aku rasakan. 

6/2/2015 . sangatlah bermakna, cause you'd done be my superhero. my boss. my love my kanabeh. my star. my panda and my eveything. 6/2/ first date , first kau lamar aku di satu tempat yang selalu aku tumpahkan air mata aku, lepaskan segala perkara yang aku rasa sakit. tapi sekarang tempat tu adalah kenangan sebab kau dah bautkan tempat tu jadi indah . berminggu minggu aku mengenali kau dengan cara memasuki jiwa kau yang sebenarnya sukar untuk mendalami oleh sesiapa pun bagi aku,. tapi aku rasa bhagia sebab kau lain dari yang lain.. kau buatkan aku rasa bermakna and dihargai.. 13/2/ second date kite. second date juga kau tunjuk benda yang kau suka sama dengan aku haha  " cadburry blackforest " 
haha kadang kadang sebenarnya kau ni sweet sangat.. tapi aku taknak terlalu menunjuk sebenarnya yang aku sayangkan kau gila sebab aku takut kalau kau hancurkan hati aku di belakang aku. 

16hb 2 third date kite. awwww tahnk you sayang . kau dah buat aku benar benar cair dengan diri kau yang cute tu. even third date aku tengok kau dalam keadaan yang tak tenang and moody. 
tapi aku sejuk pandang kau. soemtimes it feels like im the happiest girl in the world. aku rasa happy sebab kenal diri kau yang skarang. 

19hb 2 raya cina yang pertama, ,mhmm jubli menjadi emas menjadi tempat singgahan aku dan kau untuk kali keempat berjumpa. memang aku tak pernah jejak kaki aku dekat situ dengan kekasih time petang, dengan ramai orang kat situ. mhm  tapi apakan daya, aku tengok kau pun dari awal aku dah tau kau tak sihat kan sayang,. aku balik time tu dalam keadaan tak tenang gile...    

Sayang, setiap gerak geri kau aku cuba ikutkan. segala rentak alunan perangai kau aku cuba selami. aku cuba mendalami kehidupan kita yang jauh berbeza. tapi aku takut, dengan tidak kesempurnaan aku buatkan kau kekok bebicara.kekok mengenali diriku siapa..

apa yang aku suka, sometimes ada yang kau suka :)
ada yang aku tak suka, tapi kau suka. aku nak mengenali duniawi kau dengan sedalam yang mungkin. mungkin bak kata orang masih setahun jagung bercintanya tapi sudah berangan ke alam maya. tapi aku serious. in serious relationship. sebab umur bukan ke arah budak yang taska malah umur aku hampir ke arah mendapat anak. bukan ke arah kanak kanak lagi. 

antara aku dan engkau menjadi satu pelangi yang baru . pelangi yang belum dewasa. masih nian indah melihat di awanan. kuatkah engkau menyayangi diri aku yang tidak sempurna ini wahai kekasih?masihkah kau ingin bermain main cinta seperti kanak kanak ??

dunia semakin dewasa semakin tua.bukan harta lagi yang aku kejar. malah cinta yang tulus dari engkau sebagai seorang suami. yang boleh mendidik aku menajaga aku , kian jauh kian hilang jika aku hanya bercinta seperti kanak kanak. tapi kian dekat kian indah antara kita kalau kau seikhlas hati menyayangi aku dengan setulus hati kau,., menghargai segala yang ada,


No comments: